Ψάρεψε με καλάμι 2.000 ψάρια σε ένα 24ωρο

1
9

Ο Johnny Wilkins από το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών έπιασε 2.011 ψάρια μέσα σε ένα 24ωρο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο 46χρονος ψαράς πέρασε την Παρασκευή και το Σάββατο ψαρεύοντας σε μια λίμνη στην περιοχή Oakbrook Terrace σε μια προσπάθεια να καταρρίψει το ρεκόρ των 2.649 ψαριών που έπιασε μέσα σε ένα 24ωρο το 2011 ένας άνδρας από τη Μινεσότα.

Ο Wilkins ψάρευε με καλάμι και μικροσκοπικό αγκίστρι προσπαθώντας να πιάσει κατά μέσο όρο 1,8 ψάρια το λεπτό, ωστόσο μέχρι το πρωί του Σαββάτου έπιασε 2.011 ψάρια, δηλαδή 638 λιγότερα από τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ Γκίνες.

Στόχος του ήταν να πιάσει περισσότερα ψάρια κατά τη διάρκεια της ημέρας που οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, αλλά τα σχέδιά του ανατράπηκαν από μεγάλα, λαίμαργα ψάρια τα οποία καταβρόχθιζαν το δόλωμα και τρόμαζαν τα μικρότερα ψάρια τα οποία ψαρεύονται πιο εύκολα.

Ο ίδιος είχε καταλάβει από τα ξημερώματα ότι δεν επρόκειτο να κερδίσει, ωστόσο δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Ο 46χρονος είναι ιδιοκτήτης σχολής αλιείας, η οποία διδάσκει τα μυστικά του ψαρέματος και τις σωστές τεχνικές.

Το συνεχόμενο ψάρεμα για ένα 24ωρο απαιτεί μεγάλη αντοχή, γι’ αυτό και προπονούνταν εντατικά για έξι μήνες.

Ο Wilkins είναι αποφασισμένος να ξαναπροσπαθήσει, ενώ σκέφτεται να διοργανώσει έναν ημι-μαραθώνιο για παιδιά.
econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα κάνω μια ενδεχομένως αφελή ερώτηση γιατί δεν έχω σχετικές γνώσεις..Τα ψάρια που έπιανε τα έβαζε σε κάποια δεξαμενή ώστε να παραμείνουν ζωντανά μέχρι να τα ξαναρίξει στη θάλασσα ή πέθαιναν – κ άρα για να σπάσει αυτός ένα ρεκόρ σκότωσε 2.000 ψάρια?

Comments are closed.