Κίνα: φονικές κατολισθήσεις – Δεκάδες άνθρωποι θαμμένοι στη λάσπη

0
6

Σαράντα άνθρωποι καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης μετά από κατολισθήσεις στην πόλη Dujiangyan στη δυτική Κίνα, που πλήττεται από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών.

Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τους ανθρώπους που θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη, ωστόσο συνεργεία διάσωσης «χτενίζουν» την περιοχή μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό επιζώντων.

Στην γειτονική περιοχή Beichuan οι πλημμύρες κατέστρεψαν κτήρια και μνημεία που χτίστηκαν στη μνήμη των 90.000 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε πριν πέντε χρόνια την επαρχία Σιτσουάν.

Από τις κατολισθήσεις κατέρρευσε επίσης μια γέφυρα, με αποτέλεσμα έξι οχήματα να βυθιστούν στο νερό. Συνολικά αγνοούνται 12 επιβάτες.

Από την Κυριακή οι πλημμύρες στην επαρχία Σιτσουάν έχουν πλήξει 360.000 ανθρώπους, καταστρέφοντας 300 κατοικίες και εξαναγκάζοντας σε μαζικές εκκενώσεις.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο στις ορεινές περιοχές της Κίνας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο.

Η αποψίλωση έχει προκαλέσει την διάβρωση του εδάφους, με αποτέλεσμα μετά τις βροχοπτώσεις να σημειώνονται πλημμύρες.
econews

Σχόλια