Σώθηκαν μετά από τέσσερις ημέρες οι άνδρες που περικυκλώθηκαν από τίγρεις

0
19

Σώθηκαν μετά από μεγάλη επιχείρηση οι τέσσερις άνδρες που παγιδεύτηκαν για τέσσερις ημέρες πάνω σε δέντρα όταν περικυκλώθηκαν από τίγρεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Εθνικό Πάρκο Μάουντ Λεζέρ, στην επαρχία Άτσεχ, στη Σουμάτρα.

Οι άνδρες έψαχναν για ένα σπάνιο είδος ξύλου όταν κατά λάθος σκότωσαν ένα τιγράκι σε παγίδα που χρησιμοποιούσαν για να πιάσουν ελάφια για τροφή.

Ο θάνατος του νεογέννητου εξόργισε τις τίγρεις, οι οποίες τους επιτέθηκαν σκοτώνοντας ένα άτομο.

Οι υπόλοιποι πέντε σκαρφάλωσαν σε δέντρα για να σωθούν, όπου και εγκλωβίστηκαν για τέσσερις ημέρες χωρίς τροφή και νερό.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές, που έστειλαν διασώστες, αστυνομικούς και στρατιώτες στη ζούγκλα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Όταν έφτασαν στο σημείο, οι τίγρεις βρίσκονταν ακόμα κάτω από τα δέντρα. Οι άνδρες απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια τριών ντόπιων θηριοδαμαστών που απομάκρυναν τα ζώα, καθώς κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει.

Οι πέντε άνδρες ήταν εξαντλημένοι από την κούραση, αφυδατωμένοι και έτοιμοι να λιποθυμήσουν από την πείνα.

Τα τελευταία χρόνια άνθρωποι και άγρια ζώα βρίσκονται αντιμέτωποι όλο και συχνότερα. Η αποψίλωση των δασών έχει συρρικνώσει σημαντικά τον πληθυσμό ορισμένων απειλούμενων ειδών.

Η τίγρης της Σουμάτρας είναι η μικρότερη τίγρης παγκοσμίως. Ο πληθυσμός της έχει μειωθεί στα 400 με 500 άτομα στην άγρια φύση.

econews

Σχόλια