Καναδάς: έκρηξη τρένου κατέστρεψε πόλη (video)

0
6

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από  τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε πετρελαιοειδή το Σάββατο στο ανατολικό Κεμπέκ.

Οι εκρήξεις που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές που η κωμόπολη Λακ-Μεγκαντίκ, περίπου 250 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, σχεδόν καταστράφηκε.

Και τα 73 βαγόνια του τρένου μετέφεραν πετρέλαιο. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα όμως φαίνεται ότι το τρένο κύλησε από το υψηλό σημείο που ήταν παρκαρισμένο, εισέβαλε στην κωμόπολη και εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τα βαγόνια να αρχίσουν να εκρήγνυνται.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για πέντε νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Σαράντα άνθρωποι αγνοούνται.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο κέντρο της κωμόπολης και η φωτιά επεκτάθηκε και σε κατοικίες. Τριάντα κτήρια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Την Κυριακή οι διασώστες πραγματοποίησαν έρευνες μόνο σε ένα μικρό μέρος της πληγείσας περιοχής, καθώς οι πυροσβέστες έδιναν ακόμα μάχη με τις φλόγες.

Περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Συνολικά η κωμόπολη έχει 6.000 κατοίκους.

Το πετρέλαιο μεταφερόταν από τη Βόρεια Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών σε διυλιστήριο στο Νέο Μπράνσγουικ του Καναδά. Λόγω της περιορισμένης δυναμικής των αγωγών στις δυο περιοχές οι πετρελαιοπαραγωγοί συχνά χρησιμοποιούν τρένα για τη μεταφορά των πετρελαιοειδών.

Σχολιάζοντας το μέγεθος της καταστροφής ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, παρομοίασε την πληγείσα περιοχή με εμπόλεμη ζώνη.

Σχόλια