“Οικολογικά” προκατασκευασμένα σπίτια διά χειρός Philippe Starck

1
69

Ο διάσημος σχεδιαστής Philippe Starck συνεργάζεται του με την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής προκατασκευασμένων ξύλινων κατοικιών Riko για την ανάπτυξη μιας σειράς νέων “πράσινων” σπιτιών.

Η σειρά P.A.T.H (Prefabricated Accessible Technological Homes) περιλαμβάνει 30 κατοικίες σχεδιασμένες με γνώμονα τις αρχές του διαχρονικού ντιζάιν, της τεχνολογίας αιχμής, της άνεσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα σπίτια θα παραδίδονται με το κλειδί στο χέρι και θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη εντός του μήνα που διανύουμε.

Η συνεργασία του Philippe Starck – Riko ξεκίνησε το 2012 με στόχο τη δημιουργία μιας σειράς προκατασκευασμένων κατοικιών, προσαρμόσιμων στις ανάγκες και το γούστο του αγοραστή.

Έτσι, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας υλικών, προσόψεων, ακόμα και συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με βάση τις ανάγκες τους.

Από τον τελικό σχεδιασμό έως την τελική εγκατάσταση απαιτείται χρονικό διάστημα έξι μηνών. Τα βασικά σχέδια είναι τρία και προσαρμόζονται ανάλογα με τις οικογενειακές ανάγκες ή τις προσωπικές προτιμήσεις για να περιλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό υπνοδωματίων, δύο επίπεδα ή και χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητο.

Με την παραγωγή τους να λαμβάνει χώρα σε μια ελεγχόμενη μονάδα, οι κατοικίες P.A.T.H κατασκευάζονται με βάση αυστηρά κριτήρια σε εγγυημένο χρονικό πλαίσιο και δεν εκτίθενται σε ανοιχτό χώρο προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα. Η προκατασκευή συμβάλλει επίσης στην ελαχιστοποίηση των οικοδομικών αποβλήτων και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικής χρήσης πόρων.

Τα σπίτια θα κατασκευάζονται από ξύλο, προϊόν ελεγχόμενης υλοτομίας, ενώ ο σχεδιασμός τους επιτρέπει την εκμετάλλευση του φυσικού φωτός ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις θερμικές απώλειες.

Οι ιδιοκτήτες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια σειρά αειφόρων συστημάτων ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο όπως φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά πάνελ, αντλία θερμότητας, μικρή ανεμογεννήτρια και σύστημα συλλογής ομβρίων υδάτων.

philippe-starck-riko-102401 (2)

 

 

 

 

 

 

 

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλο και περισσότεροι ψάχνονται για τα οικολογικά – πράσινα σπίτια και είναι σίγουρα καλή επιλογή. Άλλωστε είναι σίγουρο πως με τα χρόνια τελικά όλοι προς τα εκεί θα κατευθυνθούν 😉

Comments are closed.