Τα άβαταρ βοηθούν τις γυναίκες να αδυνατίσουν – Έρευνα

0
9

Ψηφιακά άβαταρ εικονικής πραγματικότητας ενθαρρύνουν τις γυναίκες να χάσουν βάρος, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetes Science and Technology.

Οι επιστήμονες ρώτησαν 128 γυναίκες αν θα ενδιαφέρονταν να χάσουν βάρος με μια νέα μέθοδο που βασίζεται στη χρήση άβαταρ, μιας εικονικής πραγματικότητας του εαυτού τους.

Το 90% των ερωτηθέντων εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη νέα μέθοδο και οι επιστήμονες διάλεξαν τέσσερις γυναίκες για να συμμετάσχουν στη μελέτη τους για την απώλεια βάρους με τη χρήση άβαταρ.

Οι τέσσερις γυναίκες επισκέπτονταν την κλινική μια φορά την εβδομάδα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους παρακολουθούσαν σε DVD ένα ψηφιακό άβαταρ το οποίο τους έμοιαζε.

Όπως διαπιστώθηκε, βλέποντας το άβαταρ που εαυτού τους να κάνει το «σωστό», οι γυναίκες αποκτούσαν την επιθυμία να χάσουν βάρος στον πραγματικό κόσμο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας κάθε μια από τις τέσσερις γυναίκες έχασε περίπου 1,5 κιλό, το μέσο βάρος δηλαδή που πρέπει να χάνει ένα άτομο που βρίσκεται σε δίαιτα.

Στόχος των ερευνητών είναι μέσα από την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τα άβαταρ οι ασθενείς να ενθαρρύνονται και να πραγματοποιούν μακροπρόθεσμες αλλαγές.

Οι επιστήμονες θεωρούν τα άβαταρ σημαντικό εργαλείο για την τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ είχε δείξει ότι οι άνθρωποι που έβλεπαν άβαταρ του εαυτού τους να αθλούνται ήταν πιθανότερο να κάνουν ασκήσεις γυμναστικής συγκριτικά με εκείνους που παρακολουθούσαν άβαταρ που δεν τους έμοιαζαν.
econews

Σχόλια