«Χαράτσι» μέσω ΔΕΗ και σε πέντε δόσεις για το 2013

0
46

«Κλειδώνει», σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η συμφωνία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων με 33 συντελεστές, που θα ισχύσει από το 2014 και δεν θα εισπράττεται πλέον από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Επίσης η τρόικα φέρεται να συναίνεσε στην είσπραξη του ειδικού φόρου ακινήτων για το 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε δόσεις, αντί των τεσσάρων που ζητούσε.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες του ενιαίου φόρου ακινήτων και έγινε μια καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η τρόικα δεν επέμεινε στη σύνδεση του ενιαίου φόρου ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ούτε απέρριψε την πρόταση του υπουργείου για τη θέσπιση 33 κλιμακίων.

Ο ενιαίος φόρος θα ισχύσει από το 2014 και δεν θα εισπράττεται πλέον από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ουρές για το χαράτσι

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται στα καταστήματα της ΔΕΗ από χιλιάδες πολίτες οι οποίοι καθυστέρησαν να πληρώσουν παλιότερες οφειλές τους για το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr, η ΔΕΗ δύο φορές τον περασμένο μήνα είχε ανακοινώσει ότι όσοι χρωστούν ποσά για το «χαράτσι» θα έπρεπε να προχωρήσουν στην έγκαιρη τακτοποίησή τους μέχρι τις 21 Ιουνίου, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά οι υπόχρεοι θα πρέπει να απευθύνονται στις εφορίες, οι οποίες αρχίζουν να στέλνουν στους οφειλέτες ειδοποιητήρια για κατασχέσεις.

Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές δεν κατάφεραν να τηρήσουν την προθεσμία, ενώ δεν ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ και του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να σπεύδουν τώρα για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Το πρόβλημα είναι ότι η ΔΕΗ δεν εισπράττει πλέον ληξιπρόθεσμα το τέλος και ξεχωρίζει τα ποσά που είναι να καταβληθούν για την αξία κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος από εκείνα που αντιστοιχούν στο χαράτσι, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές.

Σημειώνεται ότι τις προσεχείς μέρες θα αρχίζουν να αποστέλλονται οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος με το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2013.

Σχόλια