Άδειες για σφαγεία αλόγων στις ΗΠΑ – Συναγερμός για τις εξαγωγές κρεάτων

1
6

kreas-alogouΤο «πράσινο φως» για τη λειτουργία σφαγείου αλόγων στο Νέο Μεξικό έδωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας επισημαίνει ότι ήταν υποχρεωμένο από το νόμο να χορηγήσει την άδεια στην εταιρεία κρεάτων Valley Meat Co, καθώς ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Επιπλέον, αναφέρει ότι θα διορίσει επιθεωρητές για τη διενέργεια ελέγχων στη μονάδα, ενώ θα χορηγήσει ανάλογη άδεια για μονάδες στο Μισούρι και την Αϊόβα.

Το κρέας αλόγου δεν επιτρέπεται να πωληθεί ως τροφή στις ΗΠΑ, αλλά μπορεί να εξαχθεί.

Η Valley Meat είναι η πρώτη εταιρεία που λαμβάνει άδεια για σφαγή αλόγων μετά την απαγόρευση από το Κογκρέσο, το 2006.

Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει την παραγωγή, ωστόσο το Κογκρέσο και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, προσπαθούν να εμποδίσουν τη λειτουργία του σφαγείου.

Η άδεια για τη λειτουργία του σφαγείου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε περιβαλλοντικές και καταναλωτικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν ότι επειδή τα άλογα στις ΗΠΑ δεν εκτρέφονται για το κρέας τους, οι ιδιοκτήτες τους τους χορηγούν φάρμακα που απαγορεύονται στην κτηνοτροφία, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τους ξένους καταναλωτές.

Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας πάντως διαβεβαίωσε ότι θα διεξάγει ελέγχους για 130 παρασιτοκτόνα και κτηνιατρικά φάρμακα πριν εξαχθεί το κρέας αλόγου.

Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο είχε απαγορεύσει τα σφαγεία αλόγου με την αιτιολογία ότι το υπουργείο δεν μπορεί να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους για τη διεξαγωγή ελέγχων στις μονάδες. Η απαγόρευση έληξε τον Οκτώβριο του 2011.

Κανένα σφαγείο στις ΗΠΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν διεξάγονται έλεγχοι από το υπουργείο Γεωργίας.

Διαβάστε εδώ για το μεγάλο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου.
econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρυσλες δουλειές θα κάνουν κάτι εταιρείες, τύπου Νίκας, Υφαντής και Πασσιάς, τώρα με τα σφαγεία αλόγων. Ετοιμαστείτε για τρελό χλιμίντρισμα.

Comments are closed.