Πύρινη κόλαση στην Αριζόνα – Νεκροί 19 πυροσβέστες

0
6

Δεκαεννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στη μάχη εναντίον της φωτιάς στον λόφο Γιάρνελ, 120 χλμ. βορειοδυτικά του Φοίνιξ, στην κεντρική Αριζόνα, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γιαβαπάι, ακόμα μαίνονται αρκετές φωτιές στην περιοχή Γιάρνελ, ενώ ομάδες διάσωσης εντόπισαν και ανέσυραν τους νεκρούς πυροσβέστες.

Όπως γνωστοποιήθηκε, στην πυρκαγιά σκοτώθηκε ένα ολόκληρο πλήρωμα, «πιθανότατα εξαιτίας κάποιου δραστικού γεγονότος που συνέβη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης».

Πάνω από 200 πυροσβέστες επιχειρούσαν στην περιοχή μέχρι το βράδυ της Κυριακής και οι Αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο να διπλασιάσουν τον αριθμό τους τη Δευτέρα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Περίπου τα μισά από τα 500 σπίτια της πόλης Γιάρνελ αναμένεται να καταστραφούν καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Δεκατέσσερις κάτοικοι εγκατέλειψαν την Κυριακή τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο, ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι Αρχές διέταξαν περισσότερες εκκενώσεις περιοχών.

Οι δυτικές ΗΠΑ πλήττονται από δριμύ κύμα καύσωνα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην ανατολική Καλιφόρνια, καταγράφηκε θερμοκρασία 54 βαθμών, η υψηλότερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

econews

Σχόλια