Ηράκλειο: δημοτικός λαχανόκηπος για τρίτεκνες και άπορες οικογένειες

0
18

Άρχισε η παραγωγή κηπευτικών προϊόντων στον λαχανόκηπο του Δήμου Ηρακλείου, σε έκταση 10 στρεμμάτων στην περιοχή Καρτερού.

Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία στην οποία μετέχει ενεργά ο σύλλογος Τριτέκνων και στηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή για την κάλυψη των αναγκών οικογενειών που αδυνατούν ακόμη και να αγοράσουν κηπευτικά προϊόντα αφού η παραχώρηση της έκτασης τους δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργούν τη γη και να τα παράγουν.

Τον λαχανόκηπο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ο οποίος επισήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις  σημαντικές αυτές δράσεις που  βοηθούν και ενισχύουν τις ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα τόνισε ότι το επόμενο διάστημα η έκταση αυτή των 10 στρεμμάτων θα περιφραχτεί και θα δημιουργηθούν και άλλες υποδομές για την καλύτερη λειτουργία της.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.

Χάρη στις εργασίες των υπηρεσιών του Δήμου, την προσωπική εργασία των δικαιούχων και τις δωρεές υλικών από επιχειρήσεις της πόλης το ακίνητο καθαρίστηκε, οργώθηκε και τοποθετήθηκε δίκτυο άρδευσης και κατατμήθηκε.

Σχόλια