Συνάντηση Σαμαρά-Αζέρων για τον TAP – Θετικά μηνύματα

0
9

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κ/Ξ εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, την ώρα που όλα τα σημάδια προοιωνίζονται ότι οι Αζέροι θα επιλέξουν τον αγωγό TAP που διέρχεται από τη χώρα μας για τη μεταφορά αερίου στη Δυτική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο TAP θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει περνώντας κάτω από την Αδριατική στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας.

Στην αντιπροσωπεία του Σαχ Ντενίζ συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΡ και της αζέρικης εταιρείας φυσικού αερίου Socar η οποία εξαγόρασε τον ΔΕΣΦΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα (26/6) και ώρα 18:30’, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή για τη Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Ηοst Government Agreement) για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP (Trans Adriatic Pipeline),  στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια».

Τη συμφωνία θα υπογράψουν από πλευράς της Eλληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μάκης Παπαγεωργίου και από πλευράς TAP o Managing Director, κ. Kjetil Tungland.

Θα ακολουθήσει δεξίωση, στην αίθουσα Ballroom του ίδιου ξενοδοχείου.

econews

Σχόλια