Παζάρια ΔΕΠΑ για φθηνότερο φυσικό αέριο από Gazprom

0
10

Διαπραγματεύσεις με τη Gazprom για την παροχή φθηνότερου φυσικού αερίου στη χώρα μας πραγματοποιεί από το Μάρτιο η ΔΕΠΑ, όπως αποκάλυψε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Χάρης Σαχίνης.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαχίνης, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ανεξάρτητα από την διαδικασία ιδιωτικοποίησής της.

Μάλιστα ο κ. Σαχίνης υποστήριξε ότι η ΔΕΠΑ έχει ήδη πετύχει δύο φορές κατά το παρελθόν μείωση των τιμών φυσικού αερίου, τόσο από την Gazprom όσο και από άλλους προμηθευτές της χώρας.

Οι δηλώσεις Σαχίνη ήρθαν ως απάντηση στην παρέμβαση του Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος μιλώντας χθες στους θεσμικούς επενδυτές έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης έναρξης των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική Gazprom.

Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι οι εταιρείες του καταναλώνουν το 35% των ποσοτήτων φυσικού αερίου της χώρας και τόνισε πως δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να πληρώνει 30% ακριβότερες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΒΙΚΕΝ) ζήτησε με ανακοίνωσή της να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με την Gazprom για την αναδρομική μείωση του κόστους εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου.

econews

Σχόλια