Οι Σεϋχέλλες αντικαθιστούν τις ρυπογόνες πετρελαιογεννήτριες με αιολικά πάρκα

0
10

seychelles-aioliko-101638Οι Σεϋχέλλες είναι ένα νησιωτικό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, που αποτελείται από 115 νησιά και βρίσκεται περίπου 1600 χλμ ανατολικά των ακτών της Αφρικής.

Αυτή τη στιγμή τα νησιά βασίζονται ενεργειακά σε κοστοβόρες και ρυπογόνες πετρελαιογεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ακριβώς και τα περισσότερα ελληνικά νησιά.

Δεδομένου ότι το κόστος των καυσίμων αντιστοιχεί στο 25% των καθαρών εισαγωγών, οι Σεϋχέλλες στρέφονται προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εγκαινιάζοντας το πρώτο αιολικό πάρκο στα νησιά.

Οι ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν στο νησί Μαέ το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους. Το αιολικό πάρκο έχει ισχύ 6 Μεγαβάτ, θα καλύψει το 8% των ενεργειακών αναγκών, ενώ θα συμβάλλει στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 5.500 τόνους ετησίως.

Η ενέργεια του ανέμου θα ηλεκτροδοτήσει 2.100 νοικοκυριά εξοικονομώντας την εισαγωγή 1,6 εκατ. λίτρων πετρελαίου ετησίως.

Τα νησιωτικά έθνη θεωρούνται ιδανικά για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, όπως δείχνει το παράδειγμα των νησιών Τοκελάου στην Αυστραλία, αλλά και της αιολικής ενέργειας υπό την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της ορνιθοπανίδας.

Το αιολικό πάρκο ανέπτυξε η Masdar, ενεργειακή εταιρεία ιδιοκτησίας της κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι.

econews

Σχόλια