Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση για την ΕΡΤ – Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αγία Παρασκευή

0
7

Στις 19:30 σήμερα, Δευτέρα,  θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για το λουκέτο στην ΕΡΤ, ένα θέμα που έχει προκαλέσει σοβαρό ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Κατά την ομιλία του την Κυριακή στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς, ενώ τόνισε πως η υπόθεση της ΕΡΤ είναι πρόσχημα για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, σήμερα το βράδυ ή πιθανότατα την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή με αίτημα το άμεσο «πάγωμα» της ρύθμισης για κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η διαδικασία συζήτησης της προσφυγής στο ΣτΕ έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα στις 17:00.

Στο μεταξύ σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ καλεί τη Δευτέρα 17/6 στις 7μμ, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους της Αττικής, τα σωματεία και τη νεολαία.

«Με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουμε την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Τώρα είναι ώρα οργάνωσης της πάλης, αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανέχεια», αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων για το λουκέτο στην ΕΡΤ αφήνει η ΓΣΕΕ, που θα συνεδριάσει σήμερα, μετά το τέλος της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

Σχόλια