ΔΕΣΦΑ: μέχρι 450 εκατ. ευρώ δίνουν οι Αζέροι

0
11

Κυμαινόμενο τίμημα μεταξύ 400-450 εκατ. ευρώ προσφέρει, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, Socar, για την αγορά του ΔΕΣΦΑ.

Το τίμημα εξαρτάται από τις παραδοχές που κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές σχετικά με την αξία της εταιρείας και τα χρέη της, κάτι που έχει οδηγήσει τις δυο πλευρές σε διαπραγματεύσεις.

Η εικόνα που δίνουν ενημερωμένοι κύκλοι είναι ότι «όλα έχουν πάει καλά με την προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ», ωστόσο υπάρχει ανησυχία μετά την ανατροπή με τη ΔΕΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν βιάζεται, καθώς θέλει να «τρέψει» τις παραδοχές με τα μοντέλα αποτίμησης των συμβούλων του Ταμείου και να συγκρίνει τις αποτιμήσεις με διαφορετικά σενάρια.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη εκτίμηση. Μετά το φιάσκο με τη ΔΕΠΑ η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η πώληση και να προχωρήσει η συμφωνία με τους Αζέρους, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα ότι θα προχωρήσει η επιλογή του ΤΑΡ.

Όπως φαίνεται υπάρχει διαφορά μερικών ημερών μεταξύ των προσφορών και της επιλογής αγωγού. Η κυβέρνηση θέλει να «κλειδώσει» ότι θα επιλεγεί ο αγωγός που διέρχεται από τη χώρα. Η απόφαση θα ληφθεί από τους Αζέρους το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Σχόλια