Δευτέρα κληρώνει για την ΕΡΤ σε ΣτΕ-Μαξίμου – Προς άνοιγμα του σήματος για εκτόνωση

0
9

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος εάν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή προσωρινού «παγώματος» στην απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για “λουκέτο” στην ΕΡΤ και αντικατάστασή της από νέο δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η «Πανελλήνια Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) με το αίτημα της ακύρωσης και της αναστολής της επίμαχης απόφασης για την ΕΡΤ και με αυτό της προσωρινής αναστολής της απόφασης. από τον πρόεδρο του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου.

Η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε προχθές, 12 Ιουνίου 2013 στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε από τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Σωτ. Ρίζο για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για κλείσιμο της ΕΡΤ προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών και Ευρωπαϊκών συμβάσεων, αλλά και νομοθετικών κανόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ προσανατολίζεται στο να δώσει το «πράσινο» φως για ενεργοποίηση του σήματος της ΕΡΤ προκειμένου η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

—Δευτέρα οι πολιτικοί αρχηγοί

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης με αντικείμενο το μέλλον της ΕΡΤ.

Οι κκ. Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν ταχθεί κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ με τον δεύτερο να καταθέτει εκ νέου αίτημα για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για “Jurassic Park” συμφερόντων και εμφανίζεται ανένδοτος στην απόφασή του.

econews

Σχόλια