Χτύπημα μέδουσας εξουθένωσε Αυστραλή κολυμβήτρια που διεκδικούσε παγκόσμιο ρεκόρ (video)

0
18

Άδοξα τέλειωσε η προσπάθεια της Αυστραλής  κολυμβήτριας Chloe McCardel να κολυμπήσει από την Κούβα ως τη Φλόριντα χωρίς προστατευτικό κλουβί για καρχαρίες, κάτι που δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν για τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Ένα «εξουθενωτικό», όπως χαρακτηρίστηκε, τσίμπημα μέδουσας ανάγκασε την κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων να εγκαταλείψει το όνειρο των 166 χιλιομέτρων μετά από 11 ώρες.

Η McCardel ξεκίνησε από την μαρίνα Hemingway στην Αβάνα της Κούβας στις 10:00 τοπική ώρα. Μέχρι το απόγευμα είχε διανύσει 19 χιλιόμετρα υπό τη συνοδεία γιατρών και προπονητών που επέβαιναν σε σκάφος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη η αθλήτρια είχε δηλώσει ότι προπονούνταν για το εγχείρημα έξι μήνες, ενώ πέρασε αρκετό διάστημα αναλύοντας τους λόγους και τα λάθη που εμπόδισαν άλλους κολυμβητές να ολοκληρώσουν τη διαδρομή, την οποία η ίδια ήλπιζε ότι θα διένυε σε 60 ώρες.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδας της, η McCardel θα χρειαστεί δυο ημέρες για να ανακάμψει από τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη.

Η McCardel επιχείρησε να ολοκληρώσει την επικίνδυνη διαδρομή σχεδόν ένα χρόνο μετά την τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια της Αμερικανής κολυμβήτριας Diana Nyad να κολυμπήσει από την Κούβα ως τη Φλόριντα.

Στην τελευταία της απόπειρα η 62χρονη απομακρύνθηκε από το νερό μετά από αλλεπάλληλα τσιμπήματα μέδουσας στο πρόσωπο, που την εξουθένωσαν σε συνδυασμό με τα μεγάλα κύματα και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

econews

Σχόλια