Πανελλαδική απεργία – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

0
17

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα Πέμπτη λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί.

Αναλυτικά τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που καταργούνται:

Πέμπτη 13/6/2013 καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξ/χίες του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στις διαδρομές:Ολυμπία – Πύργος – Κατάκωλο

Επισημαίνεται ότι : μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Την Παρασκευή 14/6/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας) μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων καταργείται η αμαξοστοιχία 1681
-Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης καταργείται η αμαξοστοιχία  IC 82

Πανελλαδική απεργία

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Ραδιομέγαρο. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Σε ανακοίνωση της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία», όπως επισημαίνει, «με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο “λουκέτο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».

Σημειώνεται ότι στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι γιατροί του ΕΣΥ και η ΟΤΟΕ, ενώ δίωρη στάση εργασίας (15:00-17:00) θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

Σχόλια