ΗΠΑ: Φωτοβολταϊκή επανάσταση με οικιακά και μεγάλα πάρκα – Διεσπαρμένη παραγωγή

0
8

fotovoltaika-usa-101372Κατά 33% αυξήθηκαν οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκής ισχύος στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2013 φτάνοντας τα 723 Μεγαβάτ.

Η ηλιακή ενέργεια αντιστοιχεί το ήμισυ της νέας ηλεκτρικής ισχύος στις ΗΠΑ σύμφωνα με την GTM Research και την ένωση εταιρειών φωτοβολταϊκών SEIA.

Η σωρευτική εγκατεστημένη ισχύς στα φωτοβολταϊκά πλησιάζει τα 8 Γιγαβάτ.

Ατμομηχανή της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ ήταν τα φωτοβολταϊκά και κυρίως τα οικιακά συστήματα που κατέγραψαν ρυθμούς ανάπτυξης 53% σε σύγκριση με το 2012 στα 163,5 Μεγαβάτ.

Η μη οικιακή αγορά συρρικνώθηκε κατά 20% στα 242,1 Μεγαβάτ κατά το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο η μεγάλη αύξηση προήλθε από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά 670% κατά την τριετία 2010-2012.

Η GTM Research και η SEIA αναφέρουν ότι «την επόμενη τετραετία θα συντελεστεί μια νέα ηλιακή επανάσταση στις ΗΠΑ την οποία θα φέρει η διεσπαρμένη παραγωγή (distributed generation – DG)«.

Ενώ παραδοσιακά οικιακά και μεγάλα φωτοβολταϊκά αναπτύσσονται στο βαθμό που το επιτρέπει η διαθεσιμότητα ισχύος από το κράτος και οι επιδοτήσεις προς τους παραγωγούς, η ηλιακή ενέργεια έχει πετύχει ισοτιμία δικτύου σε ορισμένες αγορές με μοναδικούς μοχλούς ορισμένες φοροαπαλλαγές, την απόσβεση του εξοπλισμού και την εισαγωγή του net-metering (ενεργειακού συμψηφισμού).

Επιβεβαιώνεται τέλος ότι η Καλιφόρνια είναι ο ηγέτης της ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ με εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των 408 Μεγαβάτ.

econews

Σχόλια