Η εβδομάδα του Ανέμου ξεκίνησε στο The Mall Athens – Οι εκδηλώσεις

0
27

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας του Ανέμου, που διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) στο πλαίσιο του εορτασμού σε όλο τον πλανήτη της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 15 Ιουνίου 2013.

Κάθε μέρα, από Δευτέρα 10 Ιουνίου έως Σάββατο 15 Ιουνίου, από τις από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, σε δύο περίπτερα στο The Mall Athens στο Μαρούσι, η ΕΛΕΤΑΕΝ με τα μέλη και φίλους της θα ενημερώνει τους πολίτες για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, μοιράζοντας φυλλάδια, περιοδικά, υλικό προώθησης και αναμνηστικά δωράκια.

Για τους μικρούς πολίτες στο περίπτερο του 3ου ορόφου θα υπάρχουν Εκπαιδευτικά Παιχνίδια, όπου με τη βοήθεια παιδαγωγών και εθελοντών θα μπορούν να κατασκευάσουν μια χάρτινη ανεμογεννήτρια ή να βάψουν και να ζωγραφίσουν μια ανεμογεννήτρια.

Στο ίδιο περίπτερο , οι επισκέπτες του The Mall Athens θα μπορούν να απολαύσουν την Έκθεση Ζωγραφικής παιδιών νηπιαγωγείων και δημοτικών με θέμα την Αιολική Ενέργεια.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ καλεί τους επισκέπτες του The Mall Athens να πάρουν μέρος στο Κυνήγι του Θησαυρού του Αιόλου και να κερδίσουν ένα συλλεκτικό μοντέλο ανεμογεννήτριας. Από Δευτέρα 10 Ιουνίου έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου, καθημερινά θα διεξάγεται το Κυνήγι του Θησαυρού και θα αναδεικνύεται ένας νικητής.

Για όσους πάρουν μέρος, το Σάββατο 15 Ιουνίου θα γίνει μεγάλη κλήρωση και ο νικητής, με άλλα δύο άτομα της επιλογής του, θα ζήσουν ολοκληρωμένη την εμπειρία της Αιολικής Ενέργειας μέσα στο εντυπωσιακό Αιολικό Πάρκο 25,5 MW στον Κιθαιρώνα στο Δήμο Πλαταιών της Βοιωτίας.

Οδηγίες και λεπτομέρειες για το παιχνίδι στα περίπτερα ΕΛΕΤΑΕΝ στο περίπτερο του 2ου ορόφου στο The Mall Athens.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουνίου με δύο παραστάσεις στις 4:30μμ και στις 6:30μμ, στον 3ο όροφο του Mall της θεατρικής μουσικής παράστασης «Το Παραμύθι του Ανέμου».

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με θέμα την πνοή της ζωής μας, τον άνεμο, μέσα από την περιπέτεια της μικρής Αιολίνας. Με τη φιλική συμμετοχή της γνωστής σοπράνο Κάτια Πάσχου, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Νεφέλης Τσιπουρίδη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελένη Γαρίνη, Ελένη Αναστασία Γκιάλα, Βάσια Λακουμέντα, Χρήστος Ραμμόπουλος, Νίκος Ψαθάς και Ισίδωρος Φίκαρης.

To Σάββατο 15 Ιουνίου, από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ ο Alpha Radio 98,9 θα είναι σε διαρκή σύνδεση με το Mall και θα μεταδίδει ζωντανά όλες τις εκδηλώσεις και τα αξιοσημείωτα.

Σχόλια