Νέος μανδύας αορατότητας δημιουργεί τρύπες στον χρόνο – Εξαφανίζει πληροφορίες

0
12

Έναν μανδύα αορατότητας που χειραγωγεί την ταχύτητα του φωτός στις οπτικές ίνες για να δημιουργήσει μια «τρύπα» στον χρόνο, η οποία εξαφανίζει πληροφορίες, ανέπτυξαν Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Περντιού στην Ιντιάνα.

Οι μανδύες αορατότητας που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν ειδικά μεταϋλικά για να λυγίσουν τις ακτίνες του φωτός σε αφύσικες κατευθύνσεις γύρω από ένα στατικό αντικείμενο, το οποίο γίνεται αόρατο.

Ωστόσο η νέα τεχνολογία είναι λίγο διαφορετική υπό την έννοια ότι χειραγωγεί τη ροή των φωτονίων, τραβώντας ορισμένα εμπρός και άλλα πίσω στον χρόνο, ώστε να δημιουργήσει τρύπες.

Όσα δεδομένα (πληροφορίες, γεγονότα), που μεταφέρονται μέσω των οπτικών ινών, πέσουν στις χρονικές τρύπες εξαφανίζονται.

Αν και ονομάζεται χρονικός μανδύας, η νέα τεχνολογία δεν χειραγωγεί τον χρόνο αλλά το φως.

Επιταχύνοντας το μπροστινό μέρος ενός κύματος φωτός και επιβραδύνοντας το πίσω, οι επιστήμονες μπορούν να δημιουργήσουν μικρά, προσωρινά κενά τα οποία δεν ανιχνεύονται.

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκρύψουν το 46% των πληροφοριών που μεταφέρθηκαν με τη ροή του φωτός και ελπίζουν πως στο μέλλον θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της τεχνικής τους.
econews

Σχόλια