Έκλεβαν καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ – Πάνω από 145.000 ευρώ η ζημιά

0
4

kalwdia-xalkou-101131Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στα διόδια Καλαμακίου Κορινθίας, έξι Πακιστανοί και ένας Αφγανός, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα δυο άτομα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τη σύλληψή τους οι δράστες είχαν διαπράξει 27 κλοπές κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει μετασχηματιστές και καλώδια από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η., από τις περιοχές Στέρνας, Φιχτίων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας και Καρνεζέικων Αργολίδας.

Επιπλέον, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, χαλκός βάρους 400 κιλών, 12 μέτρα καλώδιο, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν και τα άλλα δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σχόλια