Ηλεία: ζητούνται 4.160 εργάτες για καλλιέργεια φράουλας

1
24

Αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και νέες καλλιέργειες, αναμένεται να καταθέσουν σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr 116 παραγωγοί – καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία ευρύτερα.

Πρόκειται για πενθήμερη εξάωρη εργασία με μεροκάματο της τάξης των 25 ευρώ μαζί με το εργόσημο (22+3), που μπορεί να βγάλει από την ανεργία χιλιάδες Έλληνες.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών, κάτι που έπαιξε ρόλο στην κίνηση αυτή, για την οποία μάλιστα είναι ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Μετά τα τραγικά περιστατικά στη Νέα Μανωλάδα, γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να συνεχιστεί η καλλιέργεια φράουλας.

Οι εξαγωγές της φράουλας αγγίζουν ετησίως τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους αλλοδαπούς εργάτες, κυρίως από το Μπαγκλαντές, καθώς η καλλιέργεια φράουλας αποτελεί την πηγή του εισοδήματός τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάτι μου λέει οτι δεν θα βρούν ούτε τους μισούς εργάτες απ” όσους ζητάνε…
    Μετά από χρόνια καλοπέρασης με δανεικά οι περισσότεροι Έλληνες («σπουδαγμένοι») προτιμούν να περνάνε τη μέρα τους στο καφενείο παρά να δουλέψουν πραγματικά.
    Η αίσθηση που έχω είναι ότι η κίνηση που έκαναν οι παραγωγοί είναι για να αποδείξουν ότι χωρίς τη βοήθεια των ξένων (νόμιμων & παράνομων) εργατών είναι τελικά αδύνατο να μαζέψουν τη σοδειά τους αν είναι να περιμένουν από τους καλομαθημένους Έλληνες.

Comments are closed.