Κύπρος: τουρκικοί «τσαμπουκάδες» στην ΑΟΖ – Παρενόχλησαν νορβηγικό σεισμογραφικό σκάφος

0
12

H Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές τακτικές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτή τη φορά, τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το νορβηγικό  σεισμογραφικό σκάφος «Ramform Sovereign» το οποίο διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τουλάχιστον δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, πλησίασαν σε απόσταση περίπου τριών ναυτικών μιλίων τα τρία σκάφη που διεξάγουν από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και ζήτησαν από τον καπετάνιο του «Ramform Sovereign» να απομακρυνθεί επειδή-όπως υποστήριξαν-βρισκόταν «σε τουρκικά ύδατα».

Ο κυβερνήτης του σκάφους ήρθε σε συνεννόηση με τους κυβερνήτες των κυπριακών σκαφών και απάντησε στους Τούρκους ότι βρισκόταν σε περιοχή της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, γνωστοποιώντας τους ότι  το σκάφος του πλέει  60 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου και 150 ν. μίλια από τις ακτές της Τουρκίας.

Τουρκικό σκάφος πλησίασε σε μικρότερη απόσταση το κυπριακό σκάφος που συνόδευε το νορβηγικό, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Σχόλια