ΕΛΕΤΑΕΝ: πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου

0
14

Για 7η συνεχή χρονιά η ΕΛΕΤΑΕΝ οργανώνει  εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου 2013.

Ο εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2013 (GWD2013) διοργανώνονται σε όλον τον πλανήτη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην ενημέρωση και την εξοικείωση του κοινού με την ιδέα και την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών, που προσφέρουν μια βιώσιμη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος του πλανήτη, που είναι η κλιματική αλλαγή και οι απειλές της στη ζωή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η έναρξη των εκδηλώσεων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με την πρόσκληση συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου και τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 5 Ιουνίου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Αιολική Ενέργεια και τις Ανεμογεννήτριες. Παιδιά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου καλούνται να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να αποτυπώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το στοιχείο του Ανέμου. Η καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό αυτό είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013. Όλα τα έργα των μικρών δημιουργών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί σε ειδικό χώρο στον 3ο όροφο στο THE MALL ATHENS.

Στις 14 Μαΐου σφυρίχτηκε η έναρξη του 4ου Πράσινου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά 5x5 της ΕΛΕΤΑΕΝ, στο οποίο συμμετέχουν εταιρείες και φορείς του ευρύτερου κλάδου των Α.Π.Ε.. Τα αποτελέσματα των συναρπαστικών αγώνων με τα ιδιαίτερα χορταστικά σκορ στο ειδικό microsite που έχει δημιουργηθεί στον δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ http://www.eletaen.gr/windcup/2013

Η κορύφωση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα θα γίνει την εβδομάδα από Δευτέρα 10 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 15 Ιουνίου, με την παρουσία της ΕΛΕΤΑΕΝ στο “THE MALL ATHENS”  στο Μαρούσι, όπου μέλη, φίλοι και εθελοντές στο περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ στο 2ο όροφο, θα προσφέρουν ενημερωτικά φυλλάδια και θα απαντάνε στις ερωτήσεις του κοινού αναφορικά με τον Αίολο και την τεχνολογία.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

ü  Εκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν τραπεζάκια και εξοπλισμός όπου με τη βοήθεια παιδαγωγών και εθελοντών θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ανεμόμυλους και αερόστατα, καθώς και ζωγραφιές με μπογιές και κολάζ και να φύγουν με ένα αναμνηστικό αιολικό δωράκι.

ü  ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. Καθημερινά θα διεξάγεται το Κυνήγι του Θησαυρού του Αιόλου, από τις 6μμ-8μμ, το οποίο θα κορυφωθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου. Πληροφορίες καθημερινά στο περίπτερο στης ΕΛΕΤΑΕΝ

ü  Έκθεση των παιδικών ζωγραφιών. Οι ζωγραφιές των παιδιών, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής της ΕΛΕΤΑΕΝ, θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί σε ειδικό χώρο στον 3ο όροφο στο THE MALL ATHENS.

ü  Θεατρική παράσταση «Το Παραμύθι του Αιόλου». Το Σάββατο 15 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την θεατρική παράσταση «Το Παραμύθι του Αιόλου» με πρωταγωνιστές νέους καλλιτέχνες και guest συμμετοχή της καταξιωμένης σοπράνο Κάτιας Πάσχου. Θα δοθούν 2 παραστάσεις στις 16:30 και στις 18:30, σε ειδικό χώρο στον 3ο όροφο στο THE MALL ATHENS. Είσοδος ελεύθερη.

Ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις θα είναι προσπελάσιμες από στην σελίδα της Ελληνικής Ημέρας του Ανέμου 2013 ( http://www.eletaen.gr/drupal/content/30) και στο Facebook στις σελίδες της ΕΛΕΑΤΕΝ (https://www.facebook.com/groups/eletaen/) και της Ελληνικής Ημέρας του Ανέμου (https://www.facebook.com/globalwindday13hellas ).

Στις ίδιες σελίδες μπορούν να αναζητηθούν πληροφορίες και υλικό από τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών. Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό Ζωγραφικής μπορεί να βρεθούν στον δεσμό:

http://www.eletaen.gr/drupal/sites/default/files/ekdiloseis/diagonismos_zografikis_GWD2013_01042013.pdf

Όλες τις εκδηλώσεις στον πλανήτη μπορείτε να παρακολουθήσετε από τον δικτυακό τόπο της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου GWD2013:  http://www.globalwindday.org/

Σχόλια