Θεσσαλονίκη: εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0
147

thessaloniki-ekdilwsi-perivallonΕκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 09:00 έως 11.00 το πρωί, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η 2η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο 63ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης (στην οδό Σελίτσης 2), θα συμμετάσχουν, η μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και το 5ο Σύστημα Προσκόπων Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» θα προβάλλουν διαφάνειες (slides) με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια θα βοηθήσουν τους μαθητές να φτιάξουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία  μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, με τη βοήθεια των Προσκόπων του 5ου Συστήματος Θεσσαλονίκης, να ενημερωθούν για την Ανακύκλωση και την  προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν στο σχολείο κάδοι ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, θα δοθούν στους συμμετέχοντες μαθητές γλαστράκια με λουλούδια, ενώ θα ακολουθήσει συμβολική φύτευση λουλουδιών.

Σχόλια