Μπλόκο της ΓΕΝΟΠ στη συνεργασία ΔΕΗ-Κοπελούζου σε ενέργεια και φωτοβολταϊκά

0
11

Συνδικαλιστές της Ένωσης Διοικητικού Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ εμπόδισαν την έγκριση της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Επιχείρησης και του Ομίλου Κοπελούζου στη λιανική αγορά προϊόντων ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά.

Η ΕΔΟΠ ΔΕΗ έχει αντιδράσει έντονα στην πρόθεση της διοίκησης της επιχείρησης να κάνει, χωρίς διαγωνισμό, κοινή εταιρία με τον όμιλο Κοπελούζου με ποσοστό 49% και 51%, αντίστοιχα με σκοπό να αναπτύξει δίκτυο καταστημάτων λιανικής που θα πουλάνε ενεργειακά προϊόντα.

Ειδικότερα, ΔΕΗ και Κοπελούζος σκοπεύουν να ιδρύσουν από κοινού μια εταιρεία που θα πουλά φωτοβολταϊκά και θα παρέχει υπηρεσίες, όπως μελέτες για οικιακά φωτοβολταϊκά, ενεργειακά πιστοποιητικά ή θα δέχεται και την εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η Ένωση κατήγγειλε την πρόθεση αυτή υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά επιδιώκεται η εκχώρηση της εμπορίας της ΔΕΗ.

Η απόφαση για μπλοκάρισμα της συνεργασίας είχε ληφθεί στο χθεσινοβραδινό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υπό τον πρόεδρο Νίκο Φωτόπουλο.

—Η συνεργασία ΔΕΗ-Silcio

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2012 ΔΕΗ και Silcio, συμφερόντων του  Ομίλου Κοπελούζου, σχεδίαζαν τη δημιουργία αλυσίδας 150 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με τη μέθοδο του franchising για την εμπορία φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στην κοινή εμπορική εταιρεία η ΔΕΗ θα είχε το 49% και ο όμιλος Κοπελούζου το 51%.

econews

Σχόλια