Αστεροειδής διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων πλησιάζει τη Γη την Παρασκευή (video)

0
8

Αστεροειδής διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων θα πλησιάσει τη Γη την Παρασκευή, σε ασφαλή απόσταση 5,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, περίπου 15 φορές την απόσταση μεταξύ του πλανήτη μας και της Σελήνης.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο μεγάλος αστεροειδής, εν ονόματι 1998 QE2 θα προσεγγίσει τη Γη στο κοντινότερο σημείο στις 31 Μαΐου στις 20:59 GMT.

Ο 1998 QE2 ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1998 από αστρονόμους του ερευνητικού προγράμματος Linear στο Νέο Μεξικό για τον εντοπισμό αστεροειδών.

«Κάθε φορά που ένας αστεροειδής πλησιάζει τόσο κοντά, μας δίνει μια σημαντική επιστημονική ευκαιρία να τον μελετήσουμε λεπτομερώς, να κατανοήσουμε το μέγεθος, το σχήμα, την περιστροφή, τα χαρακτηριστικά της επιφάνειάς του και την προέλευσή του», δήλωσε ο αστρονόμος Lance Benne, ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος του ραντάρ Goldstone στο Εργαστήριο Αεροπροώθησης της NASA στην Καλιφόρνια.

Οι αστρονόμοι θα χρησιμοποιήσουν μεγάλα τηλεσκόπια με ραντάρ και ελπίζουν να καταγράψουν για πρώτη φορά λεπτομερείς εικόνες του αστεροειδούς 1998 QE2.

Σημειώνεται ότι οι αστεροειδείς που είναι μονίμως εκτεθειμένοι στον ήλιο μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα, οπότε οι επιστήμονες αναμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν πως πραγματικά μοιάζει ο μεγάλος αστεροειδής.
econews

Σχόλια