Πυρκαγιές ρημάζουν Χανιά, Μάνη και Μεσσηνία

0
8

Μεγάλα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στα Χανιά, την Κυπαρισσία στη Μεσσηνία και την Αρεόπολη στη Μάνη, με το έργο των πυροσβεστών να δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, οι πυρκαγιές:

—Χανιά

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές, κινητοποιώντας το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων από τα Χανιά, που ενισχύθηκαν από δυνάμεις και από την υπόλοιπη Κρήτη.

Το μεγαλύτερο μέτωπο στο οποίο μέχρι και το πρωί βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης είναι στο Βαμβακόπουλο, όπου η πυρκαγιά έχει απειλήσει σπίτια.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έφτασαν και τα δέκα μποφόρ.

Σε Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές η πυρκαγιά έκαψε δασικές εκτάσεις.

—Μεσσηνία

Φωτιά έχει εκδηλωθεί στην Κυπαρισσία, κοντά στην εθνική οδό που συνδέει την πόλη με τα Φιλιατρά. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 38 πυροσβέστες.

—Μάνη

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Τριανταφυλλιά του δήμου ανατολικής Μάνης στην Αρεόπολη, όπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

—Πάρος
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με πέντε οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

Σχόλια