Σε ύφεση οι φωτιές σε Χανιά και Κυπαρισσία – Δεκαέξι πυρκαγιές χθες βράδυ στην Κρήτη

0
5

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Αρεόπολη και Κυπαρισσία, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πελοπόννησος

Πυρκαγιές σε Κυπαρισσία και Μάνη εκδηλώθηκαν χθες το βράδυ. Οι φωτιές πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ κατάστρεψαν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατέκαψαν πολλά στρέμματα με ελιές.

Δεκαέξι πυρκαγιές στην Κρήτη

Δεκαέξι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου στην Κρήτη, από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η σημαντικότερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «Βαμβακόπουλο» στα Χανιά όπου καταστράφηκαν τρείς επιχειρήσεις, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και σε μια περίπτωση επενέβη η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό νεαρής γυναίκας που είχε υποστεί σόκ.

Παρά τις προσπάθειες, η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη καθ” όλη τη διάρκεια της νύχτας και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 08:30 το πρωί. Έρευνα διενεργείται για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η δεύτερη σε έκταση πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Μεγάλα Χωράφια, χαρακτηρίστηκε ως δασική, ωστόσο έφθασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών. Η φωτιά έκαψε δασική χορτολιβαδική έκταση και καλλιέργειες, ενώ καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο.

Στο σύνολό τους, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα Χανιά ελέγχονται, ωστόσο στα μέτωπα παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχόλια