ΠΑΣΟΚ: «από το 2009 ο Αρσένης εκπροσωπεί τον εαυτό του – Να επιστρέψει την έδρα»

0
5

Να παραιτηθεί και από τη θέση του ευρωβουλευτή, πέραν της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καλεί η Ιπποκράτους τον Κρίτωνα Αρσένη.

Ειδικότερα, κύκλοι του κινήματος σχολίασαν «ο κ. Αρσένης νοιώθει ότι ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, η ολοκληρωμένη και έντιμη κίνηση θα ήταν η παραίτηση από το αξίωμα του Ευρωβουλευτή και όλα όσα αυτό συνεπάγεται.»

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως από το 2009 που ο κ. Αρσένης ανεδείχθη ευρωβουλευτής επειδή είχε ενταχθεί στη λίστα του ΠΑΣΟΚ, «εκπροσωπεί τον εαυτό του στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ μέσω δελτίων Τύπου.»

Να παραδώσει την έδρα του Ευρωβουλευτή ζήτησε από τον κ. Αρσένη  και η εκπρόσωπος Τύπου τουΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο συνέντευξης στον ραδιοσταθμό Real FM.

« Όταν κάποιος διορίζεται σε μια κομματική λίστα και θέλει ν’ ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, δε μπορεί να τα κρατάει και τα δύο. Επομένως νομίζω ότι για να μπούμε στη συζήτηση του τι ακριβώς λέει, στην ουσία των λόγων του κ. Αρσένη, πριν απ’ όλα θα πρέπει να μιλήσουμε για μια αξιοπρεπή, κατά τη γνώμη μου στάση που θα έπρεπε να επιδειχθεί, δηλαδή να παραιτηθεί και από τη θέση του Ευρωβουλευτή», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Δεν εκλέχθηκε ο ίδιος εκεί, έχει διοριστεί από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η θέση ανήκει στο κόμμα. Ανήκει η θέση του Ευρωβουλευτή στο ΠΑΣΟΚ, επομένως όποιος επιθυμεί να μην έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και να ανήκει και πάλι μόνο στην κοινωνία των πολιτών, νομίζω θα πρέπει να αρνηθεί πρώτα αυτή τη θέση και μετά να διατυπώσει τις οποιεσδήποτε άλλες αντιρρήσεις του και να συζητήσουμε γι’ αυτές», προσέθεσε.

Σχόλια