Επιστήμονες μετέτρεψαν το τσιμέντο σε μέταλλο – Ανθεκτικός, καλύτερος αγωγός

0
31

Επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Argonne του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ κατάφεραν να μετατρέψουν υγρό τσιμέντο σε υγρό μέταλλο ανακάλυψη που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση του τσιμέντου και σε άλλες εφαρμογές.

Ειδικότερα, οι ερευνητές βρήκαν έναν ολοκαίνουριο τρόπο για την κατασκευή μεταλλικού γυαλιού, το οποίο είναι περισσότερο ανθεκτικό στη διάβρωση συγκριτικά με το συμβατικό μέταλλο, λιγότερο εύθραυστο συγκριτικά με το συμβατικό γυαλί και καλύτερος αγωγός.

Εκτός αυτού το μεταλλικό γυαλί έχει μικρότερες ενεργειακές απώλειες και καλύτερη ρευστότητα, γεγονός που καθιστά εύκολη την επεξεργασία του.

Οι ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν το τσιμέντο σε μεταλλικό γυαλί εφαρμόζοντας τη μέθοδο της «παγίδευσης ηλεκτρονίων», η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή και άλλων στερεών μονωτικών υλικών σε ημιαγωγούς ρεύματος.

Το νέο υλικό έχει πολλές εφαρμογές και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών, αντιστάσεων και τσιπ υπολογιστών.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceeding of the National Academy of Sciences.

econews

Σχόλια