Λασποβροχή λόγω αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες

0
8

Υψηλές θερμοκρασίες, λασποβροχές και άστατος καιρός σε όλη τη χώρα προβλέπεται από την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα νότια πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Κρητικό τοπικά θυελλώδεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από τις ίδιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στα νότια θυελλώδεις.

Αναλυτικά ανά περιοχή:

-Αττική

Αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

-Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό από το απόγευμα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

-Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό από το απόγευμα και από τα δυτικά να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

-Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

-Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες,

-Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.   Νησιά ανατολικού Αιγαίου,

-Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ

Σχόλια