Το Google Street View πάει Γκαλαπάγκος – Σπάνιες εικόνες

0
189

Τα νησιά Γκαλαπάγκος, που φιλοξενούν τις μεγαλύτερες χελώνες στον κόσμο και αποτελούν τη βάση της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών, θα ενσωματωθούν σε λίγους μήνες στο πρόγραμμα Street View της Google.

Μάλιστα η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καρόλου Δαρβίνου και τη Διεύθυνση Εθνικών Πάρκων των Νησιών Γκαλαπάγκος, έστειλε στην περιοχή ορειβάτες για να τραβήξουν με ειδικό εξοπλισμό πανοραμικές εικόνες από τη σπάνια βιοποικιλότητα που φιλοξενεί.

Οι ορειβάτες τράβηξαν χιλιάδες εικόνες χρησιμοποιώντας κάμερες σε σχήμα μπάλας μπάσκετ, οι οποίες ήταν προσκολλημένες σε έναν πύργο συνδεδεμένο με τους υπολογιστές που μετέφεραν στην πλάτη τους.

Επίσης, δύτες χρησιμοποίησαν υποβρύχιες κάμερες για να απαθανατίσουν τη θαλάσσια ζωή.

Η Google σε αυτή τη φάση επεξεργάζεται το πλούσιο υλικό και οι πανοραμικές εικόνες θα είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία Google Maps εντός του 2013, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να περιηγηθούν στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος.

Κατά την αποστολή της στα Γκαλαπάγκος η ομάδα της Google κατέγραψε μαγικές εικόνες με σπάνια πτηνά, σφυροκέφαλους καρχαρίες και γιγάντιες χελώνες.

Το υλικό είναι εξαιρετικής σημασίας για τους επιστήμονες, οι οποίοι μέσω του Street View θα μπορέσουν να παρατηρήσουν τις επιπτώσεις των ξενικών ειδών, του τουρισμού και της κλιματικής αλλαγής στο οικοσύστημα της περιοχής.

Από το 2007 που η Google λάνσαρε το Street View, η χαρτογράφηση επεκτάθηκε από πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές σε σπάνια οικοσυστήματα του Αμαζονίου, σε παρθένα εδάφη της Αρκτικής και στα βάθη των ωκεανών.

Photos AP
econews

Σχόλια