ΔΕΠΑ: νέα παράταση – Αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού

0
7

Nέα παράταση έως τις 10 Ιουνίου για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εξαγοράς της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ ύστερα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή, κατά την οποία αποφασίστηκαν αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού, ικανοποιώντας το αίτημα της Gazprom.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την imerisia.gr, το ύψος της εγγυητικής μειώθηκε στο 10% από 20% που ήταν πριν, ενώ σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλοκάρει την εξαγορά, τότε η εγγυητική θα επιστραφεί στη Gazprom.

Επιπλέον, αν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 εξακολουθήσουν να υφίστανται οφειλές των ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ μέχρι του ποσού των 180 εκατ. ευρώ, τότε το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιστρέψει το ποσό στην εταιρεία.

Μέρος του ποσού θα καλυφθεί από τα ΕΛΠΕ που κατέχουν το 35% της ΔΕΠΑ, ωστόσο έχουν διαθέσει το μερίδιό τους προς πώληση μαζί με το μερίδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι νέοι όροι θα αποτυπωθούν στη «Συμφωνία Αγοράς και Πώλησης», την οποία θα αποστείλει το ΤΑΙΠΕΔ στους τρεις υποψηφίους: τη Gazprom, τον ρωσικό όμιλο Sintez και την «Μ&Μ Gas» κοινή εταιρεία των ομίλων Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη.

Σχόλια