Αυθαίρετα: χωρίς παράβολα και με συμψηφισμό ποσών ο νέος νόμος

0
11

Χωρίς επιπλέον παράβολα και με συνυπολογισμό των ποσών που έχουν καταβάλλει θα εντάσσονται στο νέο νόμο όσοι πολίτες έκαναν χρήση των διατάξεων των προηγούμενων νόμων για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους.

Αυτό ισχύει τόσο για τους πολίτες που είναι σε καθεστώς δόσεων όσο και για εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στο συνέδριο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (ΣΠΜ).

Παράλληλα, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι με το νέο νόμο αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής του προστίμου και βελτιώνεται ο τρόπος καταβολής του.

Σε ό,τι αφορά την «Τράπεζα Γης», στόχος είναι να καταστεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο μέσω του οποίου θα αποζημιώνονται οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί αλλά και οι ιδιώτες για πολεοδομικά δικαιώματα που παραχωρούν.

Για παράδειγμα, με την Τράπεζα Γης θα μπορούν να αποκαθίστανται, χωρίς κόστος, διατηρητέα κτίρια που έχουν υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, ενώ σε περιοχές με περιβαλλοντική επιβάρυνση δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης μηχανισμού αστικών αναπλάσεων.

Σχόλια