ΚΚΕ: "ναι" στην εκτροπή του Αχελώου

0
65

Υπέρ της εκτροπής του Αχελώου τάχθηκε το ΚΚΕ με τον γγ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα να την χαρακτηρίζει ως  «επείγουσα και απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ»

Σε ομιλία του το  βράδυ του Σαββάτου σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως η εκτροπή του Αχελώου «θα μπορούσε να ποτίσει όλο το Θεσσαλικό κάμπο, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να δώσει καλύτερο αγροτικό εισόδημα».

«Η εκτροπή του Αχελώου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει απαίτηση του λαού της Θεσσαλίας τόσο για την αξιοποίηση του νερού για άρδευση όσο και για ύδρευση και εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων που είμαστε ελλειμματικοί», συμπλήρωσε και  διευκρίνισε ότι «είναι υπόθεση όλων να μη γίνουν ξερικά περίπου 550.000 στρέμματα του εύφορου θεσσαλικού κάμπου που θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση του λαού μας, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο δίνονται σήμερα για εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ η μη εκτροπή θα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή».

Όπως μεταδίδει η Ελευθεροτυπία, ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους αγρότες κι όλο το λαό της Θεσσαλίας «να απαιτήσουν με πρωτοβουλίες την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου με τη μεταφορά 600 εκατομμυρίων κυβικών νερού το χρόνο«.

Σημειώνεται ότι την εκτροπή του Αχελώου επιθυμούν αγρότες του θεσσαλικού κάμπου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ύδρευση.

Από την άλλη πλευρά οικολογικές οργανώσεις, αλλά και φορείς όπως το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη κάνουν λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα στο βωμό της μικροπολιτικής.

Το επιχείρημα των οικολόγων είναι ότι η εκτροπή του Αχελώου απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα της λειψυδρίας για το μέλλον, καθώς η παραγωγή εκεί εξαντλεί τους υδάτινους πόρους.

Και όλα αυτά με τεράστια και μη αναστρέψιμο κόστος για το περιβάλλον.

econews

Σχόλια