Νίγηρας: επίθεση κατά του γαλλικού πυρηνικού ομίλου Areva με 13 τραυματίες

0
30

Βομβιστές καμικάζι πραγματοποίησαν σήμερα ξεχωριστές επιθέσεις κατά στρατοπέδου και ορυχείου του γαλλικού ομίλου πυρηνικής ενέργειας Areva στο Νίγηρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε μετά τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα σε στρατόπεδο του Αγκαντέζ, της μεγαλύτερης πόλης στον βόρειο Νίγηρα.

Η γαλλική εταιρεία Areva ανακοίνωσε ότι 13 μέλη του προσωπικού της τραυματίστηκαν από ξεχωριστή βομβιστική επίθεση την ίδια ώρα στα ορυχεία ουρανίου Σομέρ στην πόλη Αρλίτ.

Οι εγκαταστάσεις του ομίλου φυλάσσονται από τον στρατό του Νίγηρα, ωστόσο πρόσφατα γαλλικές πηγές ανέφεραν το Παρίσι σχεδιάζει την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην περιοχή, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας.

«Ο όμιλος καταδικάζει την ειδεχθή επίθεση κατά του προσωπικού του», ανακοίνωσε η Areva, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς την κυβέρνηση και τον λαό του Νίγηρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης πίσω από την επίθεση κρύβονται ισλαμιστές πιθανότατα από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Βόρειο Αφρική.

econews

Σχόλια