Ημερίδα για τις προοπτικές του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα

0
32

Το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών PRISMA, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικοτουρισμού στην Ελλάδα διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οι προοπτικές του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα: Η συμβολή της πιστοποίησης ποιότητας”.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, 3.30μμ – 8.00μμ, στην Αίθουσα Συνεδρίων Α’ Ορόφου του ξενοδοχείου Amalia Hotel Athens, Λεωφόρο Αμαλίας 10, στο πλαίσιο του Προγράμματος ECOLNET: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γνώσης Οικοτουρισμού www.ecotourism‐network.eu. http://ecolnet.ning.com.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα και η ανάπτυξη προβληματισμού γύρω από τα ερωτήματα:

• υπάρχει προοπτική για ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην Ελλάδα;
• βοηθάει η πιστοποίηση ποιότητας στην προσέλκυση εθνικού και διεθνούς τουρισμού στην Ελλάδα;
• θα ήταν σκόπιμη η δημιουργία φορέα αντιπροσώπευσης των αναγκών του οικοτουρισμού στην Ελλάδα και προώθησης του οικοτουρισμού σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές πλαίσιο;

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με τη σύντομη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Πρότυπου Σήμανσης Οικοτουρισμού (EETLS) και της πιλοτικής εφαρμογής του στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμη ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος ECOLNET.

Στη συνέχεια θα δοθεί το βήμα σε δημόσιους φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επαγγελματικούς φορείς του χώρου, καθώς και σε οικοτουριστικές επιχειρήσεις να τοποθετηθούν σε σχέση με το θέμα της Ημερίδας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την πιθανή εφαρμογή ενός συστήματος πιστοποίησης ποιότητας οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σχόλια