Οκλαχόμα: χιλιάδες άστεγοι – Aνυπολόγιστες καταστροφές από τον φονικό ανεμοστρόβιλο (video)

0
7

anemostrovilos-oklaxoma-astegoi-100343Εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα κτήρια των περιοχών που επλήγησαν από τον φονικό ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα πραγματοποίησαν την Τρίτη τα σωστικά συνεργεία, ψάχνοντας για επιζώντες, ενώ σήμερα οι έρευνες σταματούν.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα προάστια της Οκλαχόμα Σίτι, σκοτώνοντας 24 ανθρώπους, τραυματίζοντας 240 και αφήνοντας χιλιάδες άστεγους.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μουρ, που χτυπήθηκε ανελέητα από τον ανεμοστρόβιλο, οι διασώστες χθες έψαχναν στα συντρίμμια, σηκώνοντας κατεστραμμένες πόρτες, τοίχους και τούβλα, αναζητώντας επιζώντες, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ο τραγικός απολογισμός των 24 νεκρών είναι χαμηλότερος συγκριτικά με τους αρχικούς φόβους, όμως στα θύματα συγκαταλέγονται εννιά παιδιά, επτά εκ των οποίων φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Plaza Towers, το οποίο συνετρίβη από τη μανία του ανεμοστρόβιλου.

Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς περισσότερους από 100 ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια σπιτιών, σχολείων και νοσοκομείων, τα οποία καταστράφηκαν από τον γιγάντιο ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Οκλαχόμα Σίτι με ταχύτητες ανέμων άνω των 321 χλμ/ώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής, ανακοινώνοντας τη χορήγηση ομοσπονδιακής βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την Οκλαχόμα είναι ο φονικότερος στα ΗΠΑ εδώ και δυο χρόνια. Από τη μανία του καταστράφηκε μεγάλη έκταση μήκους 27 χλμ και πλάτους 2,1 χλμ., με τις ζημιές να υπολογίζονται στα 3 δις. δολάρια.

econews

Ερασιτεχνικό video κατέγραψε την επέλαση του ανεμοστρόβιλου

Σχόλια