ΕΛΕΤΑΕΝ: Η αιολική ενέργεια προστατεύει τη βιοποικιλότητα – Όχι άλλα αρνητικά μέτρα

2
12

“Η ανάγκη που υπαγορεύει την παγκόσμια στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας είναι η προστασία της Βιοποικιλότητας από την Κλιματική Αλλαγή” αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας που γιορτάζεται σήμερα 22 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ “τα ζώα και τα πουλιά, τα φυτά και οι θάλασσες, το τοπίο και τα άλλα στοιχεία της φύσης απειλούνται από την Κλιματική Αλλαγή που επιταχύνεται λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η Αιολική Ενέργεια είναι η οικονομικά βιώσιμη και τεχνολογικά ώριμη απάντηση στο πρόβλημα της αλλαγής του κλίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε χθες υπέρ της εισαγωγής δεσμευτικού στόχου για τη διείσδυση των Α.Π.Ε. το 2030. Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική επιτυχία που απεικονίζει τη θέληση των λαών της Ευρώπης για ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Στην Ελλάδα – σε πείσμα των διαρκών αντιαναπτυξιακών νομοθετικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων – ο επιστημονικός κόσμος, οι επιχειρήσεις και τα στελέχη του κλάδου της αιολικής ενέργειας, σε συνεργασία με τους ξένους χρηματοδότες ή και συνέταιρούς τους, αγωνίζονται να σχεδιάσουν τη χρηματοδότηση και υλοποίηση ώριμων επενδύσεων αιολικής ενέργειας.

Παρά την ουσιαστική επενδυτική άπνοια αυτής της περιόδου, υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικές τέτοιες προσπάθειες που αναμένεται να ευοδωθούν χάρη και στη γενικότερη θετική εικόνα που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία.

Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών των προσπαθειών και η ανακοίνωση χρηματοδότησης μεγάλων αιολικών επενδύσεων θα δημιουργήσει ένα θετικό momentum που θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα για την αγορά, που διψά για θετικές ειδήσεις.

Είναι λοιπόν σημαντικό, οι προσπάθειες αυτές του κλάδου να μην υπονομευθούν από την Πολιτεία με νέες αρνητικές αποφάσεις, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για μαζική ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και στη χώρα μας».

2 Σχόλια

 1. Πότε θα βάλετε ένα άρθρο από τα εκατοντάδες που υπάρχουν και υποστηρίζουν τις πραγματικά αρνητικές και καταστροφικές επιπτώσεις των ΒΑΠΕ στο περιβάλλον;;;
  Κι αν δεν είναι η δικιά σας θέση όμοια με αυτη της ΕΛΕΑΤΑΝ, τότε ποια είναι κύριοι;;

  • Αξιότιμη κα Τσουκνάκη,
   ενδεικτικά σας υποδεικνύω δύο άρθρα για τις βιομηχανικές ΑΠΕ στην Κρήτη http://goo.gl/snX5r.
   Επίσης στην ιστοσελίδα μας φιλοξενείται πλήθος άρθρων σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της αιολικής ενέργειας στη βιοποικιλότητα, όπως βέβαια και οι αντίθετες απόψεις προκειμένου οι αναγνώστες να λάβουν το δυνατόν αντικειμενικότερη και σφαιρικότερη ενημέρωση πάνω στο ζήτημα και να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα.
   Σκοπός του econews είναι η ενημέρωση και όχι η χειραγώγηση.
   Φιλικά,

   Θ.Σ
   Υπεύθυνος Σύνταξης

Comments are closed.