Καιρός με υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική

0
6

kairos-skoni-100268Με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν στα επίπεδα των 30 βαθμών Κελσίου και αφρικανική σκόνη πάνω από τον ουρανό της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας θα κυλήσει η ημέρα.

Αναλυτικά η ΕΜΥ προβλέπει τα εξής:

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Και θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά και θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά θα είναι πυκνές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα πιθανότητας βροχής η καταιγίδας στη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και από τα νότια βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος  Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη αίθριος καιρός με νεφώσεις από το απόγευμα και θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια