Εξορμήσεις καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη

0
5

exormiseis-kathariotitas-thessaloniki-100330Εξορμήσεις καθαριότητας και καλλωπισμού των χώρων επί της οδού Αγ. Νικολάου (Κασσάνδρου έως Αμφιλοχίας) και της  Πλ. Δημητρίων (Αλατζά Ιμαρέτ) ξεκίνησε η 3η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή ομάδων εθελοντών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού του μνημείου Αλατζά Ιμαρέτ από συνθήματα και μουτζούρες, δράση που ανέλαβε η  Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (Π.Ε.Ε.Β.Ε.), με ιδιωτικό, εξειδικευμένο συνεργείο. Ακολουθούν οι εργασίες:

-Την Τρίτη 21 Μαίου 2013, κλάδεμα δέντρων στον ακάλυπτο χώρο στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Γλαύκου

-Από την Τρίτη 21 έως και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013,  αποψίλωση, σάρωμα, απομάκρυνση ογκωδών, γενική καθαριότητα και ευπρεπισμός.

-Από την Τετάρτη 22 έως και το Σάββατο 25 Μαίου, πλύσιμο της οδού Αγ. Νικολάου σταδιακά, με προειδοποίηση για την απομάκρυνση οχημάτων.

Στο πλαίσιο των εξορμήσεων θα ακολουθήσουν εθελοντικές δράσεις καλλωπισμού των χώρων (φυτεύσεις, βαφή κλπ). Η 3η Δημοτική Κοινότητα (οδός Ακροπόλεως 6) απευθύνει πρόσκληση προς τους κατοίκους ή φίλους της περιοχής που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις, να επικοινωνούν στο τηλ. 2310 210621.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Σχόλια