Βιοκλιματική ανάπλαση στη Λεωφόρο Θηβών βελτιώνει το μικροκλίμα στο Αιγάλεω

0
542

leoforos-thivon-anaplasi-100236Βιοκλιματικό χαρακτήρα θα έχει η ανάπλαση της Λεωφόρου Θηβών στην Αθήνα.

Ειδικότερα προβλέπεται η ανάπλαση της Λεωφόρου Θηβών, από Πέτρου Ράλλη έως τη Λεωφόρο Αθηνών, με συνολικό μήκος 3 χιλιόμετρα περίπου, η δημιουργία χώρων στάθμευσης και οδεύσεων για τυφλούς, η τοποθέτηση ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας, η χρήση στοιχείων αστικού εξοπλισμού, η προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων, η εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων (όπως είναι η ανακατασκευή των πλακοστρώσεων και του οδοστρώματος με ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά) και η ενίσχυση των φυτεύσεων με δέντρα και θάμνους τόσο κατά μήκος των πεζοδρομίων, όσο και στην ενδιάμεση νησίδα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, τόσο οι φυτεύσεις όσο και η χρήση βιοκλιματικών στοιχείων αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ το μικροκλίμα της περιοχής, προσφέροντας στους κατοίκους ένα σημαντικό χώρο πρασίνου, ενώ με τη βελτίωση των οδικών υποδομών επιτυγχάνεται η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5,1 εκατ. Ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 13 μήνες.

Σχόλια