Φρούτα στα σχολεία: έκτακτοι έλεγχοι μετά από καταγγελίες

0
3

elegxoi-frouta-sta-sxoleia-100214Έκτακτους ελέγχους στα τρόφιμα που μοιράζονται στα σχολεία, διενεργεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από αναφορά για σάπια φρούτα σε σχολεία του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, διενεργούνται επιτόπιοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του φορέα που γίνεται η τυποποίηση, η συσκευασία και η αποθήκευση των προϊόντων και οι έλεγχοι υλοποιούνται από τους ποιοτικούς ελεγκτές του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

Κάθε παρτίδα συνοδεύεται με δελτίο ανάλυσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ενώ για την παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής του προγράμματος έχει οριστεί, επίσης, επιτροπή, η οποία διενεργεί επιτόπιους ελέγχους.

Παράλληλα έχει δοθεί εντολή για τη διενέργεια έκτακτων επιπρόσθετων ποιοτικών ελέγχων κατά το στάδιο της παραλαβής των προϊόντων από τα σχολεία και πριν τη διάθεση αυτών στους μαθητές των σχολείων, ώστε να διασφαλισθεί ότι τηρούνται οι ισχύουσες ενωσιακές και εθνικές προδιαγραφές.

Σημειώνεται ότι την αναφορά είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, καταγγέλλοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα φρούτων, ακατάλληλων προς κατανάλωση, σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου.

Σχόλια