Η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στο Νησί των Ιπποτών

0
12

rodos-helmepa-100108Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, η HELMEPA μεταφέρει τώρα στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Ρόδο, την ενημερωτική Εκστρατεία για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, η οποία υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd´s Register Foundation (LRF).

Τις δράσεις της Εκστρατείας στο νησί μεταξύ 20 Μαΐου και 5 Ιουνίου έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Δήμος Ρόδου.

Η έναρξη θα γίνει τη Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα με την Ημερίδα «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές: ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης «Νεστορίδειον Μέλαθρον».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρόδου θα εγκαινιάσει την Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», η οποία θα φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο για τρεις εβδομάδες.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, την Έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν 1.500 μαθητές σχολείων της πόλης της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής, με δαπάνες της Εκστρατείας. Για το κοινό, η Έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά 12:00 – 14.00, και το Σάββατο 09:00 – 14:00.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας προγραμματίζονται και άλλες ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος

Περισσότερες πληροφορίες
Περιβαλλοντικός Τομέας HELMEPA
Τηλ.: 210 9343088
Email: environment@helmepa.gr
Δήμος Ρόδου – Χριστίνα Καραγιάννη
Τηλ.: 2241043086
e-mail: karagianni@rhodes.gr

Σχόλια