Λουκέτο στον ΧΥΤΑ Φυλής λόγω εισόδου αθίγγανων και μεταναστών

0
5

xyta-fylis-100161Τη διακοπή λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής αποφάσισε ο  Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισόδου αθιγγάνων και οικονομικών μεταναστών στο χώρο από τις πρωινές ώρες.

Ο ΕΣΔΝΑ ανακοίνωσε ότι «η παράνομη είσοδος ξένων στοιχείων στον χώρο συνεχίζεται ενώ εκτελούνται οι εργασίες διάθεσης, διάστρωσης, συμπίεσης και χωματοκάλυψης τους από το προσωπικό του Συνδέσμου, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων».

Πέραν αυτών, όπως καταγγέλλεται,  τα άτομα που εισέρχονται παρανόμως στον ΧΥΤΑ δεν διστάζουν να προχωρούν σε κλοπές και αφαιρέσεις υλικών από εγκαταστάσεις του ΕΔΣΝΑ και ιδιωτών.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

«Το γαϊτανάκι με την είσοδο όλων αυτών των ατόμων στον ΧΥΤΑ πρέπει να σταματήσει. Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής είναι δημόσιος και δεν μπορεί να επικρατούν οι νόμοι της ζούγκλας. Όποιος θέλει ας το καταλάβει. Εμείς, διαχείριση απορριμμάτων υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνεται», πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής εντάθηκαν από τη Δευτέρα με την είσοδο αθιγγάνων στο χώρο.

econews

Σχόλια