«Δημόσια» φωτοβολταϊκά κλείνουν δημοσιονομικές “τρύπες” – Γλιτώνουν από νέα μέτρα το 2015

0
7

fotovoltaika-dimosia-ktiria-100116Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες δημοσίων κτηρίων θα είναι μια από τις δράσεις της κυβέρνησης για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015-2016, το οποίο ανέρχεται σε 1,8 δισ. και 2,4 δισ. Ευρώ αντίστοιχα.

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ισχυρίστηκε ότι το «δημοσιονομικό κενό» των 4,2 δισ. ευρω δεν θα καλυφθεί με “νέα μέτρα υπό τη μορφή μειώσεων μισθών και συντάξεων”, αλλά μέσω του “εκσυγχρονισμού του Δημοσίου και από άλλα μέτρα όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες δημοσίων κτιρίων”.

Όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε σχολικά συγκροτήματα και άλλα κτίρια μπορεί να αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά όταν είχε προταθεί πριν από περίπου ένα χρόνο η Τρόικα το είχε απορρίψει με την αιτιολογία ότι ένα τέτοιο μέτρο αργεί να αποδώσει οικονομικά οφέλη. Ο κ.Στουρνάρας υποστήριξε πως το 2016 το μέτρο θα έχει ωριμάσει και θα αποφέρει αποτελέσματα.

Σχόλια