Μπαγκλαντές: δυο νεκροί από την επέλαση του κυκλώνα Μαχάσεν – Εκκενώνονται περιοχές

0
4

kuklwnas-baglades-100035Χιλιάδες οικογένειες συγκεντρώθηκαν σε καταφύγια για να γλιτώσουν από τη μανία του κυκλώνα Μαχάσεν, που διασχίζει τις νότιες ακτές του Μπαγκλαντές, απειλώντας συνολικά 4,1 εκατομμύρια ανθρώπους.

Άνεμοι ταχύτητας 96,5 χλμ/ώρα σάρωσαν τις ακτές, ενώ αναμένονται πλημμύρες από τη σφοδρή καταιγίδα.

«Ο κυκλώνας Μαχάσεν άρχισε να διασχίζει τις νότιες ακτές και πλησιάζει τα λιμάνια  της Chittagong και του Cox’s Bazar», δήλωσε εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Μπαγκλαντές.

Η καταιγίδα αρχικά έπληξε την περιοχή Khepupara και κατευθύνεται βορειοανατολικά στα δυο λιμάνια, στην ανατολική ακτή κοντά στη Μιανμάρ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά την επέλαση του κυκλώνα παράκτιες περιοχές βυθίστηκαν στο νερό, δέντρα ξεριζώθηκαν και σπίτια καταστράφηκαν.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για δυο νεκρούς. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που καταπλακώθηκε από δέντρο και άλλον ένα που έχασε τη ζωή του πηγαίνοντας στο καταφύγιο.

Οι Αρχές του Μπαγκλαντές ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο 7, ενώ έδωσαν εντολή για εκκενώσεις των παράκτιων περιοχών. Ο κυκλώνας σκότωσε επτά και εκτόπισε 3.881 ανθρώπους στη Σρι Λάνκα, διασχίζοντας τον Κόλπο της Βεγγάλης προς το Μπαγκλαντές.

Photo Reuters
econews

Σχόλια