Το Βιοκλιματικό Σχολείο Κρήτη ένας παράδεισος μάθησης

0
6

bioklimatiko-sxoleio-crete-kamvari-100012Το Βιοκλιματικό Σχολείο Κρήτη (Crete Bioclimatic School) είναι ένα υπέροχο κτήριο σε σχήμα γέφυρας που συνδέει τους φοιτητές με το φυσικό περιβάλλον μέσα από ένα δίκτυο φυτεμένων κήπων, χώρων πρασίνου, μικρών λιμνών και υπέροχης θέας.

Εκτεινόμενο σε μια απόσταση 60 μέτρων, το βιοκλιματικό σχολείο που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Kamvari με έδρα το Λονδίνο, λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Τη δομή διαπερνούν οριζόντιες περσίδες, αλγορυθμικά σχεδιασμένες, που επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό και κλιματισμό των εσωτερικών χώρων.

Το κτήριο, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, είναι υπερυψωμένο τέσσερα μέτρα από το έδαφος, με αποτέλεσμα από κάτω να δημιουργείται ένα αίθριο και χώρος συγκέντρωσης για τους φοιτητές.

Ο χώρος κάτω από τον κτηριακό όγκο μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως εξωτερικός χώρος μαθήματος παντός καιρού.

Οι προαύλιοι χώροι χωρίζονται σε εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγίας,συμπεριλαμβανομένων ενός εκπαιδευτικού κήπου, μιας παιδικής χαράς, μιας λίμνης και μιας σειράς μαθηματικών γρίφων ώστε οι μαθητές να συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση.

Ο παραλληλόγραμμος όγκος δημιουργεί επίσης μια προφυλαγμένη περιοχή που λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για μαθητές και δασκάλους. Στο εσωτερικό, οι υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι με διάφορες χρήσεις: κοινωνικοποίηση, προγραμματισμός, παιχνίδι, εργαστήρια. Επίσης φιλοξενούνται χώροι ξεκούρασης, αναρριχητικοί τοίχοι και άλλα διαστήματα πολλαπλών χρήσεων.

Οι καμπυλωτοί τοίχοι δημιουργούν ένα φουτουριστικό περιβάλλον μάθησης και παιχνιδιού, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την εποπτεία όλων των ορόφων από τους δασκάλους.

Περσίδες και φωταγωγοί επιτρέπουν τον φωτισμό των αιθουσών χωρίς να καταναλώνεται ρεύμα.

Το Crete Bioclimatic School των Kamvari Architects είναι ένας φουτουριστικός παράδεισος προοδευτικής μάθησης.

econews

Σχόλια